Det är väl ingen direkt nyhet för er att jag älskar mat. Stackare som tvingas se mig fylla instagram-taggen #hejblekkäter med chips, sås och potatis. Ja, jag älskar att äta mat. Jag tycker också att det är trevligt att laga mat, men detta inlägg ska handla om att slippa laga mat och istället äta mat som någon annan lagat. Här kommer tre nya Malmöfavoriter.
SCANIA
På Scania blandas koreanskt och mexikanskt och resultatet är amaze. Jag älskar mat som lyckas med bedriften att vara ostig, stark, grönsakig, fet och frisk – allt på samma gång. Man kan beställa en större rätt som t.ex. burrito eller ett par smårätter. Jag brukar ta en quesadilla med ost och kimchee (favoriten) och en taco med tofu. Det är dessa två ni ser på bilden ovan. Bergsgatan 18
PLOCKEPINN
På kvällarna är det tapasmeny, den är god men för saftig för min plånbok. Däremot har de lunchmeny med husman för runt 80-90 kronor. En kött, en fisk och en vegetarisk. Den vegetariska är alltid vällagad och rolig! Som rödbetsrisotto med valnötter och getost (bilden ovan) eller morotsbiff med potatis och dragonkräm. Lunchen har sommarstängt nu. Bergsgatan 29
CASUAL STREET FOOD
Jag älskar att moffa mat. På Casual trycker man in maten i munnen och den är fet, salt och jävligt god. Deras burgare går givetvis att få vegetariska. Burgaren är gjord på svarta bönor, smakar bra och är saftig. Jag tar alltid pommes (för pommes är mitt liv) samt chilimayo-dippen för en tia extra. Moffa väl! Spångatan 32
Japp, mina tre Malmöfavoriter också - guuud vad jag längtar tills ungen blir stor nog för barnvakt så att jag får äta på Scania igen!
GillaGilla